3 d’abril del 2009

Parlem del decreixement

QUÈ ÉS EL DECREIXEMENT?

És un corrent de pensament i un moviment que pretén reunir sota un paraigües comú totes aquelles lluites i reivindicacions ja existents que intenten oferir una resposta coherent a la direcció suïcida que comporta la fe en el creixement econòmic continu i, alhora, posar sobre la taula la impossibilitat de produir i consumir sempre més.
És important comprendre que en el moviment pel decreixement, treballem per a intentar trobar solucions a una part dels desastres i el sofriment ocasionats per l’actual sistema-model planetari, basat, entre moltes altres coses, en la violència, la injustícia, l’agreujament de les crisis ecològiques, energètiques i socials, alhora que ha eliminant progressivament de la moral col·lectiva valors clau com la solidaritat i la confiança en l’altre.
La filosofia de fons del Decreixement, proposa retrobar la multidimensionalitat humana, tornar a prendre les rendes de les nostres pròpies decisions alhora que guanyem en consciència dels límits i les escales i així poder-nos organitzar col·lectivament per intentar posar en pràctica experiències i iniciatives. Veiem l’objectiu d’aquest procés com un alliberament, perquè precisament en caminar veiem el poc que ens omple com a persones aquesta societat antihumanística, represora i consumista.
Implementant les propostes decreixentistes, li tallem les ales a un bon nombre d’elements de manipulació i devastació que promouen els poderosos actuals, un 10% enriquit de manera astronòmica i impúdica en relació al 90% restant de la humanitat. I, alhora, reaprenem a tenir el poder sobre les nostres pròpies decisions amb autonomia i autogestió.
A més a més, el decreixement posa èmfasis en tornar a l'àmbit local en les múltiples relacions existents (econòmiques, de producció, de consum, energia, etc...) i, també, en les relacions comunitàries; és a dir, sortint de l'individualisme dominant i refer el suport mutu entre els veïns i veïnes per cobrir les necessitats bàsiques (tant materials com immaterials).

· més info: http://decreixement.net/sobre-decreixement

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada