29 de desembre del 2009

MARXA PER LA LLIBERTAT A GAZA

La Marxa per la Llibertat de Gaza concentrada al Caire anuncia que no es dissoldrà fins que pugui entrat a la franja de Gaza.
El gruix d’activistes de la Marxa per la Llibertat de Gaza es troba en aquests moments (17:24 hora catalana), a la plaça Wall Trade Center del Caire, davant de la seu de Nacions Unides de la capital egipcia. La concentració reuneix més de 500 persones de 23 nacionalitats diferents, entre les quals 10 membres de la Delegació catalana de la Marxa. Els manifestants han declarat que no es dissoldran fins que el govern egipci obri la frontera de Rafah per deixar pas a la Marxa i el comboi de medicaments i altres productes de primera necessitat adreçats a la població civil palestina. No obstant això les autoritats egípcies segueixen bloquejant l’accés de Rafah a la Franja de Gaza.

Heidy Epstein i l’activista catalana Teresa Sala inicien una vaga de fam a El Caire
Entre els concentrats davant de l’edifici de Nacions Unides de El Caire hi ha la reconeguda activista jueva i supervivent de l’holocaust, Heidy Epstein, que ha iniciat aquest matí una vaga de fam indefinida a la qual s’ha afegit la catalana de 63 anys Teresa Sala, membre de la Plataforma Aturem la Guerra. L’objectiu de les vaguistes és incrementar la pressió al govern egipci i als governs de la Comunitat Internacional perquè la Marxa pugui accedir a la Franja de Gaza.

Situació dels catalans retinguts a Egipte
D’altra banda, davant la negativa del govern egipci d’obrir el pas de la franja de Gaza, quatre-cents activistes han intentat arribar fins a la frontera de Rafah per diferents mitjans de transport. Tres grups de catalans ho han intentat però la policia egipcia els ho ha impedit.

La situació actual dels activistes catalans és la següent:

Un grup de 4 activistes catalans juntament amb altres internacionals, es troben a 2 km d’Al-Arish direcció a Rafah, retinguts per 40 antiavalots egípcis.
Un segon grup de 4 activistes catalans que van emprendre el camí cap a la frontera amb Gaza ahir diumenge i que des de llavors no se’n té cap notícia. La policia egípcia i el cònsol espanyol a El Caire han declarat que desconeixen la situació d’aquests. Els familiars demanen tenir informació per part de l’ambaixador, ja que el cònsol no ha precisat quina és la seva situació.

La societat civil catalana dóna suport a la Marxa per la Llibertat
Una trentena d’organitzacions i diversos partits polítics catalans, així com una cinquantena d'intel·lectuals, diputats i artistes catalans han presentat un Manifest de suport a la Marxa per la Llibertat de Gaza.Comissió Catalana de Suport a la Marxa per la Llibertat de Gaza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada