31 de maig del 2012

Avui acte de denuncia per l'agressió policial a un jove santfeliuenc

El passat 1 de maig un jove santfeliuenc va ser detingut pels mossos d'esquadra tot just abans de començar la manifestació anticapitalista que es va realitzar a la tarda a Barcelona. El jove, que va estar detingut fins la matinada del dia següent, va patir diverses agressions per part de la policia, amb el resultat d'un radi trencat i diverses contusions.

Per això, avui a les 19.45h davant de l'ajuntament, es convoca una concentració en denuncia per l'agressió policial al jove de Sant Feliu.

Video del moment de la detenció:


Article del Setmanari La Directa sobre la detenció:

Un mosso a un sindicalista: "Vas a cantar quién eres tú, tus amigos y tú família. ¿Te duele cerdo?"

JESÚS RODRÍGUEZ | 11/05/2012
Aquest matí, l'advocat Eduardo Cáliz, en representació d'un sindicalista de la Intersindical-CSC, ha presentat una querella per tortures amb agravant de lesions contra diversos agents de la unitat DRAGÓ 601 dels mossos d'esquadra, per una actuació en el marc de la passada manifestació del Primer de Maig a Barcelona. Els fets que es detallen en el redactat de la denúncia –que ja es troba en mans del jutjat de guàrdia– van succeir a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Muntaner. Enric LL. caminava a tres quarts de sis de la tarda tranquilament en direcció a la manifestació que havia d'iniciar-se a la plaça Universitat quan, de sobte, agents de la Brigada Mòbil adscrits a la unitat Dragó 601 el van aturar i el van conduir fins a la vorera muntanya de la Gran Via. Els policies anaven encaputxats i amb una braga que els cobria tota la cara excepte els ulls. No duien cap número de placa identificatiu en cap lloc visible de l'uniforme, tal i com ordena un decret de la Generalitat de Catalunya de l'any 2009. El sindicalista va mantenir en tot moment una actitud pacífica, tal i com es demostra en una gravació aportada a la causa. Malgrat això, els agents van protagonitzar un episodi de violència gratuïta, segons manifesta l'Enric.

Un delicte de tortures amb agravant de lesions
Un antiavalot va forçar el cos de la víctima contra una furgoneta de la Brigada Mòbil, prement-li la cara sobre la superfície lateral del vehicle mentre amb els braços li retorçava el canell amb un dolorós gir de la mà, amb l'agravant que el sindicalista es trobava emmanillat. El policia aleshores li va dir: "Ahora vas a cantar quién eres tú, tus amigos y tú família. ¿Te duele cerdo?". Paral·lelament a les amenaces verbals, l'agent continuava retorçant la mà de l'home mentre continuava cridant, "te duele?". L'agressió es va repetir fins en tres ocasions, moment en que altres agents de la unitat Dragó 601 van advertir l'agressor de la presència de càmeres de video pròximes que podien estar gravant els fets. L'actuació policial va suposar la fractura d'estiloides radial carpo esquerra, segons consta a l'informe mèdic de l'Hospital Clínic de Barcelona que, a més, detalla que la víctima haurà d'estar 80 dies de baixa mèdica.

"La humiliació i el dolor buscaven causar pànic a la víctima"
L'advocat que ha interposat la querella considera que l'acció delictiva dels antiavalots tenia com a finalitat generar pànic a la víctima mitjançant la humiliació i el dolor, amb el resultat de danys físics però també psíquics derivats de l'actuació d'un funcionari públic. Per complementar la querella ha aportat els informes mèdics, el parte de baixa laboral i el vídeo on es veu la detenció del sindicalista. La denúncia ara anirà a repartiment dels jutjats de Barcelona i d'aquí uns dies es coneixerà qui serà el magistrat que, en primer lloc, haurà d'aconseguir esbrinar el número de placa i la identitat del mosso d'esquadra autor dels fets.

http://setmanaridirecta.info/noticia/un-mosso-un-sindicalista-ahora-vas-cantar-quien-eres-tu-tus-amigos-y-tu-familia-%C2%BFte-duele-ce

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada