3 de novembre del 2011

Llancen un ‘còctel molotov’ al local de Terrassa Respon

ANABEL RALUY I XAVI MARTÍ | 02/11/2011

Dos individus han tirat l’artefacte per una de les finestres a les 3:40h de la matinada. El foc ha cremat el sostre del menjador i el fum ha afectat les dues plantes del local, que estava buit en aquell moment.

Segons testimonis presencials (veïnes dels voltants del local), dos individus s’han apropat amb un cotxe a un dels carrers adjacents a la seu de Terrassa Respon. Un d’ells ha baixat del vehicle, s’ha acostat al local i ha llançat el còctel molotov per una finestra que estava oberta. Mancaven vint minuts per les 4h de la matinada.

El còctel ha esclatat a la sala que fa de menjador i el fum ha afectat totes les sales de les dues plantes del local de Terrassa Respon, que és un col·lectiu anticapitalista que es va crear fa un any i mig i que treballa activament amb la resta de moviments socials de la ciutat. Terrassa Respon impulsa una cooperativa de consum, un kafeta-menjador, un espai de cultura crítica, un projecte d’assessorament laboral anomenat “No et deixis enganyar” (que organitza tallers) i una iniciativa d’intercanvi lingüístic que rep el nom de “Babit” i que possibilita l’aprenentatge de l’àrab i el català.

El fum ha ennegrit les dues plantes del local i totes les estances: la cuina, la kafeta, els lavabos i l’habitació que acull la cooperativa de consum de productes d’alimentació. Els efectes del foc es poden veure a la façana i les flames han cremat i malmès les portes de fusta de la finestra (a la fotografia, es poden veure a terra, a la vorera del costat del local).
Testimonis dels fets, veïnes que viuen al costat de la seu de Terrassa Respon, han manifestat que “eren dos individus forts” els que han llançat el còctel molotov.

Membres del col·lectiu terrassenc han declarat a La Directa que es tracta d’un acció perpetrada per persones d'ideologia nazi. Terrassa Respon ha denunciat l’atac a la Guàrdia Urbana de Terrassa. Fa tres setmanes, uns desconeguts ja van trencar el vidre de la porta amb una ampolla.

Primeres accions de resposta

L'assemblea d'aquest vespre, celebrada al Casalet i on han assistit una cinquantena de persones de diversos col·lectius de la ciutat, ha decidit convocar per demà a les 19:30h una roda de premsa i a les 20h una concentració de rebuig a l'atac. Ambdos actes tindran lloc a els portes del consistori egarenc.

Text extret de La Directa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada