15 de maig del 2012

El 15-M coordina una acció simultània contra quatre entitats bancàries

 Sense títol
La PAH, Iaioflautes, l’Auditoria Ciutadana del Deute, Estafabanca i membres del 15-M es divideixen en quatre grups de desenes de persones i bloquejen les entrades a quatre oficines de bancs i caixes de Barcelona. Caixa Penedès, Unnim i Catalunya Caixa es comprometen a citar-se amb afectats per desnonaments per negociar la dació en pagament.
La primera acció massiva de l’aniversari del 15-M ha estat un clam contra la banca com a responsable de la crisi, contra l’estafa de les participacions preferents, en contra dels desnonaments i en reclamació de la dació en pagament. Desenes de membres del moviment 15-M, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), de l’Auditoria Ciutadana del Deute, dels Iaioflautes i Estafabanca s’han repartit en quatre punts de la ciutat (plaça Urquinaona, plaça Universitat, plaça de la Catedral i el Paral·lel davant la sala aplolo) i s’han desplaçat cada un, d’entre cinquanta i cent persones, cap a una oficina d’una entitat bancària.

Una vegada arribats davant d’oficines de Bankia, Caixa Penedès, Catalunya Caixa i Unnim del centre de Barcelona, han bloquejat l’accés a aquestes mitjançant la protesta pacífica, i realitzant cassolades i performances davant els aparadors. Algunes de les entitats han apagat les seves llums i tancat les portes per evitar que els manifestants entressin per parlar amb els directors d’oficina, tot i que els treballadors estaven dins. S’han llegit manifestos a les portes quan no s’ha pogut entrar a l’entitat. La mobilització que ha anat a Catalunya Caixa i també la que ha anat a Caixa Penedès han aconseguit que els responsables de l'entitat s'entrevistin en deu dies amb membres de la PAH per negociar la dació en pagament. La policia de paisà ha demanat identificació a les persones que participaven en l'acció a Bankia. En acabar, les diferents columnes s'han concentrat a l'oficina d'Unnim, a passeig de Sant Joan amb Consell de Cent, ja que es nega a negociar, i la concentració, de més de 500 persones, ha tallat la cruïlla. Finalment, davant la pressió social, s'han avingut a negociar la dació en pagament. Després els manifestants s'han desplaçat cap a plaça Catalunya i els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra els han encapsulat.

A Girona, dues desenes de persones membres del 15-M han ocupat dimarts al migdia una oficina de La Caixa a santa clara, han desplegat una pancarta en contra dels abusos del sistema financer i dos persones s'han encadenat a una columna a l'interior del local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada