17 de juliol del 2009

ISRAEL TANCA EL NIDAL CENTRE DE JERUSALEM

Health Work Commities denuncia el tancament del Nidal Center de Jerusalem, per l'Exèrcit israelià, el 15 de juliol. Aquesta organització denuncia la clausura del centre, encarregat d'oferir serveis culturals i de desenvolupament a la població de Jerusalem, que considera "una violació més dintre dels atacs sistematitzats contra Jerusalem", segons ha explicat l'organització.

L'ocupació israeliana tanca el Nidal Center for Community Development en la Ciutat Vella de Jerusalem. Health Work Committees (HWC) declara que les forces d'ocupació israelianes han tancat el Nidal Center for Community Development en el barri del-Jabasheh, a la Ciutat Vella, del Jerusalem ocupat. Segons la informació disponible, nombroses tropes de la policia i de l'Exèrcit israelians van envair el Nidal Center i van forçar als seus empleats a abandonar el local, amb la finalitat de tancar-lo.

Després d'haver evacuat el personal, les portes de les oficines es van tancar i es va presentar una ordre de l'inspector general, conegut com Doodi Cohen, on s'explica que el centre romandrà tancat fins al 11 d'agost de 2009. Aquesta ordre ordre data de tres dies abans del desallotjament.

Segons aquest document, Cohen basa la seva decisió del tancament en l'article 6º de la llei antiterrorista de 1948. Cohen considera que el Nidal Center és una amenaça per a la seguretat dels israelians, i per tant ordena el seu tancament fins al 11 d'agost de 2009.

Cohen afegix a la seva declaració: "Els informo per la present que remeno la possibilitat de publicar altres ordres de clausura d'aquest tipus de centres durant el període d'un any".

El HWC confirma que el tancament del Nidal Center for Community Development, que oferix serveis culturals i de desenvolupament a la població de Jerusalem constituïx una violació més dintre dels atacs sistematitzats contra Jerusalem. A l'actualitat, l'ocupació israeliana ha començat a acorralar a les organitzacions no governamentals de Jerusalem, incloent-les en les seves violacions racistes. El HWC reafirma el seu rebuig a la decisió israeliana de tancar el Nidal Center i demana a les organitzacions de drets humans locals i internacionals que intervinguin per a frenar les pràctiques israelianes contra les organitzacions palestines que treballen a Jerusalem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada