12 de setembre del 2010

II MOSTRA DE CINEMA PALESTÍ


Per segon cop a la seus de la Filmoteca de Catalunya de Barcelona i Terrassa, a la Filmoteca de València I a St.. Feliu de Llobregat tindrà lloc una nova edició de la Mostra de Cinema Palestí, amb l'objectiu de fer visible una realitat força desconeguda, la de la creació cinematogràfica que es genera a Palestina. Una producció petita, realitzada amb pocs recursos econòmics, molt vinculada a la situació de conflicte permanent que viu el país però, que malgrat tot, ofereix una interpretació de la realitat allunyada de les imatges a les que ens han acostumant els mitjans de comunicació.

Una de les característiques d'aquesta cinematografia es la diversitat de punts de vista des d'on es genera i que la II Mostra de Cinema Palestí pretén evidenciar en la present edició.

Ens trobem amb histories explicades des de l'interior de Palestina per cineastes palestins que acaben convertint-se amb mirades al seu propi interior emocional, com passa amb el llargmetratge documental Fix me i el curtmetratge també documental Un estraño en mi casa. Trobem la mirada de l'exiliat sempre lligada al seva història passada i a la terra que ha hagut de abandonar, com la del cineasta Michel Khleifi a la ficció Zindeek. La mirada dels fills dels exiliats a la recerca d'unes arrels i una cultura Slinshot hip hop, Forbiden to wander. I el punt de vista, sempre present, de l'estranger sensibilitzat per la causa d'aquest poble GazaStrophe, Palestine in Fragments, Jaffa the orage's clokwork.
La II Mostra de Cinema Palestí és un esdeveniment organitzat per la Xarxa d'Enllaç amb Palestina, Palestina Lliure, Zeituna, el col·lectiu JUNTS i la Casa Palestina. En col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació i la Filmoteca de Catalunya. Que comptarà amb la presència dels directors de Fix Me, Raed Andoni I la directora de Un estraño en mi casa,
Sahera Dirbas. També es presentarà conjuntament per l'associació catalana de jueus i palestins Junts i la Xarxa d'Enllaç amb Palestina, el llargmetratge Jaffa the orage's clokwork, del director israelià Eyal Silvan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada