12 de gener del 2011

Es destinen 7 milions d’euros a la Casa de l’Església

El passat 23 d’octubre, es va inaugurar al nostre municipi la nova seu del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. A l’acte hi van assistir l’encara president de la Generalitat José Montilla, l’expresident Jordi Pujol i l’alcalde Juan Antonio Vázquez. L’endemà, el dia 24, es va celebrar una missa a la Catedral de Sant Llorenç i, posteriorment, es va realitzar una jornada de portes obertes a la seu.
La Casa de l’Església compta amb una superfície de 4.946 m2 distribuïts en tres nivells. El cost total del projecte arriba a 7 milions d’euros, dels quals 5,5 s’han destinat a l’obra de l’edifici, i 1,5 milions, per proveir-lo de mobiliari i serveis.
Durant la inauguració de la seu i l’acte de portes obertes, un grup de persones es va manifestar amb petits cartells fent referència a l’alt cost de les obres, al dret a les dones a decidir sobre el seu propi cos en cas d’embaràs, al dret de tothom a viure segons la seva condició sexual, entre d’altres reivindicacions.
Mentre es construïa l’edifici, el bisbat va rebre denúncies en dues ocasions per part de CCOO per la falta de respecte a les normes bàsiques en seguretat laboral a l’obra de la nova seu.
Relacions Església-Estat
Mentre el cap del Vaticà, en la seva darrera visita al país, alertava que l’estat espanyol patia una laïcitat semblant a la de l’època de la II República, l‘Ajuntament de Barcelona es va gastar més 2,5 milions d’euros en la visita del Pontífex.
Durant l’any 2010, el govern espanyol, allunyat de la laïcitat anunciada per Ratzinger, ha reforçat el concordat que estableix les relacions entre el Vaticà i les administracions, i ha finançat amb més de 6.000 milions d’euros diversos serveis i activitats de l’Església. Del total, 4.100 milions es destinen a escoles concertades religioses, i 600 milions, a pagar els sous dels professors de religió en escoles públiques i concertades.
L’Ajuntament de Sant Feliu Llobregat, en aquest àmbit, finança les festes patronals de l’entitat Hermandad Nuestra Señora de la Salud, i continua millorant el patrimoni de l’Església mitjançant un conveni de col·laboració amb el centre Parroquial. Amb aquest acord es pretén millorar l’espai del teatre mitjançant una subvenció de 144.024 euros. Mentrestant, el consistori municipal compra la sala Iberia situada just al davant del Centre Parroquial.
Tot plegat succeeix després de molts anys d’història, d’apropiacions i d’acaparament de béns per part de l’Església —que han anat alimentant la misèria del poble—, de persecucions, de judicis i d’assassinats a mans de la Santa Inquisició, de croades evangelitzadores al costat del imperialisme —que han aniquilat cultures indígenes a tot Amèrica Llatina—, de neutralitat i de resignació davant les desigualtats socials durant la revolució industrial, i després de quaranta anys al costat del feixisme espanyol i de mirar cap a un altre costat. Perdoni, senyor Rat-zinger, però la laïcitat ens resulta ja molt necessària.

ASSEMBLEA POPULAR DE SANT FELIU, publicat aquest desembre de 2010 al Sant Feliu Respon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada