5 de març del 2012

La Tele.cat

LaTele és un canal de comunicació lliure, autogestionat i comunitari. Es va crear l'any 2003 per l'Assemblea per la Comunicació Social com a resposta a la necessitat d' una televisió dels moviments socials, que servís de crítica i alternativa als models de comunicació dominants.
LaTele, a dia d'avui, la composem un grup de persones i col·lectius que considerem vital la lluita per un canal de comunicació transparent, de contrainformació, rigorós, creatiu i diferent. Que, tot i treballar de manera totalment voluntària i sense massa recursos, ens sobren ganes i forces per tirar endavant. Amb més o menys vinculació al món porfessional de l'audiovisual, del periodisme o de la informàtica, ens uneix la idea de voler transmetre el nostre pensament sense intermediaris i sense censura, i alhora oferir l'espai a molt més gent que vulgui construir els seus missatges: creiem que així ens fem molt més fortes.
LaTele porta molts anys lluitant contra les adversitats legals i econòmiques que se li platengen. En l'actualitat, i des del passat 1 d' abril del 2011, després de molts esforços, laTele emet al canal 37 de la TDT a Barcelona i fins a Sant Pol de Mar. Tenim una programació de 24h amb unes 4 hores de continguts nous diaris. Part del que s'emet és material produït des de laTele, en diferents àrees ( actualitat, música, art, medi ambient, política) i la resta són aportacions produïdes arreu del món, tot sota el registre de creative commons perquè apostem per què la cultura i el coneixement circul·li de forma lliure.
Els costos d'emissió (l'antena) són molt elevats. Però, tot i reforçar la nostra presència a la xarxa , creiem imprescindible mantenir-nos en antena, per així poder arribar al màxim de públics i trencar amb el paradigma de la televisió actual, que només fomenta la passivitat de l'espectador/a. Com acostumem a dir: Apaga el sofà i encén LaTele.
L'autogestió és un tema imprescindible per mantenir l'autenticitat del projecte, i per això depèn de totes que poguem tirar endavant. La quota de socis/es és de 15 euros mínims anuals per a socis individuals, i de 60 euros per a col·lectius. LaTele no fa ni vol fer publicitat comercial, però sí d'iniciatives d'economia social que es plantegen també com a alternativa a l'economia capitalista (cooperatives, col·lectius). A més, estem obertes a donacions i treballem per buscar vies de finançament col.lectives, que no embrutin o posin en perill la nostra essència de llibertat a l'hora de treballar. Des d'aquest compromís, creiem que les utopies poden deixar de ser-ho quan es comença a lluitar per elles.
Ens podeu trobar a la Plaça del Sol a la Vila de Gràcia, a l'Infoespai. Dos dimecres al mes fem assemblea a les 20h, així que si t'ha inquietat el projecte només falta que et posis en contacte amb nosaltres i diguis/fagis la teva. LaTele no es fà sola, LaTele és de i per totes.

Text extret de: latele.cat

RECOMANEM:

L'APS us recomanem un documental, que ja es va poder veure a Sant Feliu el passat ocubre a la Mostra de cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, celebrada al Cinebaix, porta per títol Erhal (ves-te'n). Aquest treball de Marc Almodóvar, és la crònica des de dins dels 18 dies de lluita que van fer caure a Hosny Mubarak a Egipte. Esperem que us agradi.

Enllaç: http://latele.cat/erhal-ves-ten

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada