3 d’abril del 2012

La concentració en suport dels presos del 29M es salda amb una nova detenció totalment injustificada a una persona en cadira de rodes

La repressió policial a les protestes ha arribat a un punt d'inflexió realment sinistre, quan ahir a la tarda els mossos van mostrat el seu menyspreu total cap a persones discapacitades que ja havien mostrat amb anterioritat amb d'altres ocasions com ara el 27M.

Ahir, 2 d'abril, a partir les 19h a plaça Universitat ha tingut lloc una concentració suport als detinguts el 29M convocada per Alerta Solidària en què han participat un miler de persones per a denunciar la brutal repressió policial i sol·licitar l'alliberament de les quatre persones que es troben en presó preventiva i la retirada dels càrrecs que se'ls imputen.

La concentració ha esdevingut una manifestació espontània quan els manifestants han decidit anar cap a la Presó Model per tal de mostrar el seu suport i solidaritat amb els empresonats de forma pacífica sense que es produís cap incident ressenyable.

Quan la gent ja s'havia començat a dispersar i només quedaven prop d'un centernar i mig de persones, els mossos l'han emprès contra José Miguel Esteban Lupiañez, en cadira de rodes, i que circulava pel carrer apropant-se al cordó policial. Segons explica La Directa, el sotsinspector Jordi Arasa ha intentat empényer-lo cap a la calçada, en veure que no podia maniobrar la cadira mecanitzada ha començat a colpejar-lo, desoint totalment els crits de denuncia contra aquest abús policial, i l'ha llençat contra la paret on es trobaven la resta de concentrats. A més ha llençat alguns dels que li recriminaven la seva brutalitat i manca d'humanitat a terra, entre ells Pep Yus, un dels manifestants també amb diversitat funcional qui ens describia la situació amb les següents paraules "era un mosso boig carregant en solitari".

A continuació Arasa ha ficat en José Miguel la furgoneta de les ARRO arrossegant-lo de mala manera i deixant al carrer la cadira de rodes abandonada enmig del carrer i portant el detingut a la comissaria de les Corts, famosa pels abusos policials que s'hi han comès, sense cap tipus de mobilitat i amb una indefensió total.
En una mostra de solidaritat ciutadana front l'abús de poder alguns dels manifestants han fet arribar la cadira de rodes als mossos i s'ha desplaçat a la Ciutat Judicial per a presentar una denúncia en contra d'aquesta injusta i desproporcionada detenció.

El cas és encara més escandalós si tenim en compte que la dona del detingut és una persona afectada per una malaltia terminal i que es trobava sola a casa. Finalment, un dels seus companys d'Àgora BCN, en Pere, ha aconseguit les claus de casa d'en Josemi mitjançant una resolució judicial per tal de poder atendre-la i cuidar-la mentre en Josemi segueixi detingut.
Fins a les 6 d'aquest matí el company Josemi no ha estat alliberat. A més segons @_agorabcn ha sigut maltractat a comissaria.
No podem tolerar més aquest menyspreu cap a les persones per part d'unes forces de l'ordre desnaturalitzades que se suposa han de protegir les ciutadanes i ciutadans. Estem cansats d'impunitat policial i de ser desoïts per la justícia.
Per això diem ja n'hi ha prou! i exigim la destitució del sotinspector Arasa i la dimissió del conseller d'Interior Felip Puig.
I us emplacem a participar en la concentració de suport a en Josemi demà a les 19h a plaça Catalunya, convocada pels iaioflautes i Àgora BCN.

Text extret de: http://www.acampadadebarcelona.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada