17 de maig del 2012

Els Mossos d’Esquadra desallotjen els acampats davant La Caixa

Sense títol 
Han identificat 51 persones i una ha estat detinguda en una operació que ha començat a dos quarts d’una de la matinada. Dijous hi ha convocades noves concentracions i han estat identificades 32 persones més
Un judici popular simbòlic el dimarts i dotze hores de cassolada pacífica el dimecres [a la imatge]–assolint fins a 98 decibels, amb la complicitat dels conductors que feien sonar els seus clàxons- han estat suficients perquè els màxims responsables de La Caixa, Isidre Fainé al capdavant, exigissin a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que desallotjés els manifestants que protestaven contra l’entitat. Com que Felip Puig, el conseller d’Interior i responsable dels Mossos d’Esquadra que tot el dia van estar vigilant i acordonant els manifestants, va assegurar que l’ocupació de l’espai públic depèn dels ajuntaments, s’entén que va ser Trias qui li va haver de demanar el desallotjament ja que en cap moment hi va haver cap alteració de l’ordre públic que motivés la intervenció dels antiavalots de Puig.

51 membres del 15-M, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, d’Estafabanca, afectats per les participacions preferents o de la campanya Roba neta entre d'altres estaven disposats a passar la segona nit acampats davant la seu central de La Caixa a l’avinguda Diagonal per exigir la dació en pagament, el retorn dels diners de les participacions preferents i que no s’acomiadés cap treballador del banc en les propers fusions d’entitats bancàries. Estaven envoltats per un cordó dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra des de les set de la tarda, i durant la celebració d’una assemblea amb 2.000 persones de vuit a dos quarts d’onze de la nit, però cap a dos quarts d’una de la matinada els agents han tancat el cordó i han dit als manifestants que podien anar-se’n sense ser detinguts si s’identificaven. A banda, els agents també han muntat un cordó exterior que impedia l’accés lliure de vianants a la zona i han encapsulat i allunyat els periodistes, sense deixar-los apropar-se fins que el dispositiu ha acabat. Els manifestants han accedit a sortir pacíficament i en grups de dos o tres, acompanyats per Mossos fins a les furgonetes, on han estat identificats. Una persona ha estat detinguda i traslladada a la comissaria de les Corts i tres pèrsones han hagut de ser ateses per metges del SEM perquè havien sofert atacs d'ansietat o estavan extremadament nervioses per la presència atemoridora dels antidisturbis. A un quart de dues ja estava l’operatiu acabat i els manifestanats se n’han anat cap a casa, seguits per grups d’agents de paisà.

Per dijous hi ha convocades noves cassolades a les nou, a les dues i a les set de la tarda. Pel que ha pogut saber EL TRIAGLE, hi ha un fort desplegament policial el matí de dijous davant la seu de La Caixa i els Mossos d’Esquadra han identificat a primera hora un grup de 30 persones i més tard dues persones més, i tot i que no hi ha gaires manifestants van arribant-ne poc a poc, entre ells afectats per les preferents. Els cotxes segueixen pitant en passar davant les torres de l’entitat. A un quart de dues del migdia els agents han encerclat la trentena de manifestants que segueixen fent cassolada. Diverses opinions a les xarxes socials asseguraven dimecres al vespre que responsables de publicitat de La Caixa haurien trucat a diversos mitjans perquè anéssin amb compte de com publicaven la notícia de la cassolada de dotze hores davant la seva seu, ja que l’entitat finançera era un dels seus principals anunciants.

Text extret de:  http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/05/els_mossos_d_esquadra_desallotjen_els_acampats_davant_la_caixa_30054.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada