17 de maig del 2012

La sindicalista de la CGT empresonada preventivament sortirà en llibertat sota fiança

 Sense títol
Està previst que ho faci dijous a dos quarts de cinc sota finaça de 6.000 euros. El mateix dia al matí una concentració davant l’Audiència Provincial n’ha demanat l’alliberament
La secretàris d’organització de la CGT de Barcelona, Laura Gómez, detinguda i empresonada preventivament degut a un suposat risc de fuga el 24 d’abril per haver participat en una performance davant la Borsa de Barcelona el dia de la vaga general, serà alliberada dijous a la tarda sota fiança de 6.000. euros. A la sindicalista, que té família i nens, l'imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques per haver participat en una performance que el sindicat llibertari va portar a terme al matí davant la Borsa de Barcelona i que va consistir en la crema controlada d’una caixa amb uns quants papers que simbolitzaven bitllets, sense que es registrés cap tipus d’incidents. Laura sortirà de la presó de Wad-Ras, on ha passt els últims dies, i una concentració convocada per CGT l’espara a dos quarts de cinc davant l’esmentada presó de dones.

Aquest matí hi ha hagut una concentració que ha aplegat desenes de persones davant l’Audiència Provincial [a la imatge] per demanar l’excarcerament de la sindicalista i més tard, ja a mig matí, s’han desplaçat fins les portes del Parlament de Catalunya per seguir-ne demanat l’alliberament i per culpabilitzar el conseller d’Interior, Felip Puig, de la seva detenció quasi un mes després dels fets.

Els màxims responsables policials dels governs català i espanyol no s’han estat de vincular la CGT a les protestes violentes i d’intentar criminalitzar el sindicat. Més enllà de les paraules del conseller d’Interior, Felip Puig, fa un mes el secretari d’Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, va assegurar que en la reforma del Codi Penal que s’està preparant demanaran que es pugui imputar penalment a partits polítics, sindicats o associacions que convoquin un acte o manifestació en el que algun dels seus afiliats causi danys amb rellevància penal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada